LA RAUXA - ESPLUGA VIVA

ESPAI DE LLEURE PER A INFANTS

La Rauxa de l’Espluga Viva es un projecte que vol oferir a infants i famílies un espai de tarda de qualitat basat en l’acompanyament respectuós i on cada individu sigui tractat com un esser únic, es per això que apostem per oferir una diversitat de propostes que pugui acollir les diferents necessitats i motivacions.

Grup de criança.  De 0 a 1 anys amb un acompanyant referent de l’infant

Un espai on cuidar-nos per poder cuidar, on poder parlar i expressar sense sentir judici, podent ser una mateixa, sense màscares, sense exigències, perfecte així tal i com una és i sentint-se recolzada i cuidada per un grup i unes professionals, compartint així la criança i fent-nos ho més fàcil.

Dimarts de 17 a 18,30h

Espai familiar. De 2 a 6 anys amb un acompanyant referent de l’infant

Un espai que propicia el joc autònom de l’infant, que acompanya la seva etapa evolutiva amb propostes de joc i moviment adaptades a cada edat. L’adulta acompanya amb una mirada d’infant capaç i posa límits quan són necessaris, sempre per garantir amb amor i respecte la seva seguretat física i emocional.

Un espai on es propicien les relacions entre infants i famílies i es reforcen les xarxes socials entre aquestes. L’acompanyant proposa materials per motivar el joc i moviment lliure, tot assessorant a les famílies amb els temes que siguin del seu interès i vagin sorgint del dia a dia. Les sessions les acabem amb contes i cançons. Servei educatiu i de socialització destinat a famílies amb infants de 2 a 6 anys amb el suport d’acompanyants que estimulen oferint recursos i donant suport a les possibles iniciatives i/o dubtes que se’n derivin d’aquesta relació educativa.

Dilluns i Divendres  de 17 a 19h

Espai de creació: Art i Emocions

L’objectiu primordial del taller és experimentar i sentir a partir de les pròpies creacions artístiques sense buscar els cànons
    establerts.
Considerem la bellesa de l’obra com un procés que cada infant fa en el moment de la seva participació i implicació.
Sentir, percebre, comprendre i connectar amb un mateix ens acompanyaran en aquest espai individual i al mateix temps col·lectiu.

Dimarts de 17 a 18.30h per a infants de 4 a 6 anys

Dijous  de 17 a 18.30h per a infants de 7 a 9 anys

Percussió en anglès

Un espai en el que els infants podran descobrir diferents instruments de percussió, aprendre ritmes,  música i familiaritzar-se amb l’anglès al mateix temps.
Explorarem els sons i noms únics de cada peça musical i proposarem jocs i activitats amb els instruments.

Dimecres de 17 a 18.15h per a infants de 2 a 6 anys

Formacions i tallers

Durant el curs anem oferint diferents propostes formatives i de tallers relacionades amb la primera infància

Projectes futurs

Espai de criança

Un espai on cuidar-nos per poder cuidar, on poder parlar i expressar sense sentir judici, podent ser una mateixa, sense màscares, sense exigències, perfecte així tal i com una és i sentint-se recolzada i cuidada per un grup i unes professionals, compartint així la criança i fent-nos ho més fàcil.

 

La Rauxeta

(de 2 a 6 anys)

Projecte educatiu d’Educació Viva amb l’objectiu d’oferir un espai pels matins a l’infant on sentir-se acompanyat des del respecte, la llibertat, els límits com a eix de seguretat cap a un mateixa i cap a l’altre, l’autoconeixement i l’acceptació. On cada infant descobreix i crea partint dels seus desitjos i inquietuds mitjançant ambients de lliure circulació adequats a les seves necessitats i demandes. Partim del fet de que el joc espontani proporciona a l’infant, des d’un punt de vista integral, les vivències que l’ajuden en el seu desenvolupament psicomotriu, emocional, creatiu, social. És per això que la funció de l’acompanyant és crear un espai harmoniós on aquest moviment espontani succeeixi, oferint a l’infant seguretat i confiança, i també l’oportunitat d’escoltar-se, d’estimar-se, de ser, sense judicis. Un espai on poder ser una mateixa, on les necessitats dels infants es cuiden i es miren cada dia, on les adultes acompanyen en presència, respecte i amor.

 

Aquest camí a recórrer és una invitació a créixer juntes, una porta oberta a gaudir i viure d’una manera més connectada amb la nostra vida.

La Rauxa Espluga Viva

Pin It on Pinterest

Share This